Sami

Mitä arviokäynnillä tapahtuu 10.04.2022

Pelkät tilastot toteutuneista kaupoista tai pyyntihinnoista kertovat alueen karkean keskihinnan, mutta ne eivät itsessään ole lähellekään riittävä työkalu realistisen hinta-arvion takaamiseksi. Asunnon listaaminen pelkällä keskiarvohinnalla voi osoittautua pahaksi hudiksi ja voit menettää pahimmillaan kymmeniä tuhansia euroja.


Arviokäynnillä kiinteistönvälittäjä huomioi asunnon kunnon, varustetason, pintamateriaalit, remontit ja taloyhtiön tilanteen. Alueeseen, myyntitilastoihin ja vallitsevaan markkinatilanteeseen hyvä välittäjä on paneutunut luonnollisesti jo etukäteen, jottei asiakkaan kallista aikaa hukata tapaamisella. Ammattilainen osaa myös luoda mielessään mielikuvia heti asunnon nähtyään ja näkee jo potentiaalisen asiakaskunnan, sekä sen miten kohdetta sille markkinoidaan. Kokenut välittäjä kertoo sinulle myös mahdollista haasteista ja myynnin hidasteista, ja hänellä on myös ratkaisut niihin.

Asiakkaana voit valmistautua arviokäyntiin selvittämällä taloyhtiösi viimeiset käänteet ja kaivaa esille mahdollisesti isännöitsijäntodistuksen, jos omistat asunto-osakkeen. Jos kohteesi on kiinteistö, välittäjä pääsee tarvittaviin tietoihin käsiksi jo kiinteistötunnuksen perusteella. Siivouksesta tai muista valmisteluista ei kannata stressata, koska kokenut välittäjä kyllä näkee asunnon tavaroilta. 

Välittäjä esittää sinulle tarkentavia kysymyksiä ja koska koko välitystoiminta perustuu 100 % luottamukseen, on sinun tärkeää kertoa rehellisesti kaikki tiedossasi olevat kohteen hintaan mahdollisesti vaikuttavat tekijät, mahdolliset ongelmat ja muut oleelliset asiat, talon huoltohistoriaa unohtamatta.

Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä kertoo sinulle perustellusti, miten kohde myydään parhain ehdoin ja mitkä tekijät siihen vaikuttavat. Huippuvälittäjä ei kerro mitä asiakas haluaa kuulla, vaan realistisen totuuden, silloinkin kun se ei asiakasta miellytä. Jos välittäjä antaa asiakkaan määrittää kohteen myyntihinnan, ollaan pahasti metsässä. Vuonna 2020 PK-seudulla tekemäni arviot toteutuivat +-2 % tarkkuudella.Arviokäynnin aikana välittäjä myös kertoo sinulle mahdollisista toimenpiteistä, joilla asunnon myyntihintaan tai myyntiaikaan voidaan vaikuttaa positiivisesti. Välittäjä osaa myös kertoa kuinka kodin parhaat puolet tuodaan esiin kuvauksia ja näyttöjä varten esim. kalusteita karsimalla tai sisustusta hienosäätämällä. 

Kaikki mitä kerrot asunnostasi ja tilanteestasi on luottamuksellista, eikä arviokäynti velvoita tai sido sinua mihinkään. Saat minulta tarkan arvion kodistasi heti ensi tapaamisella.


Haluatko myydä asuntosi? Kutsu minut arviokäynnille
Made on
Tilda