SUNDSBERG
Sundsberg on Espoonlahden rannalla sijaitseva idyllinen asuinalue, joka nauttii suurta suosiota etenkin lapsiperheiden keskuudessa. Alue koostuu erilaisista pientaloista muodostaen kylämaisen kokonaisuuden.
Asukkailta kysyttäessä turvallisuus, luonnon läheisyys ja yhteisöllisyys ovat alueen ehdottomat valtit. Lapsiperheet on huomioitu toden teolla, leikkipaikkoja ja harrastusmahdollisuuksia on runsaasti ja kaikki paikat ovat siistissä kunnossa. Alue sopii erinomaisesti aktiivista elämää viettävälle perheelle, joka arvostaa viihtyisää ympäristöä.

Kartanonrannan koulu sijaitsee alueella ja lähin ruotsinkielinen peruskoulu löytyy Masalan puolelta. Sundsbergissa toimii myös useita yksityistä päiväkoteja ja K-Market Kartanonranta. Ulkoilumahdollisuuksia on runsaasti ja aktiviteetteja löytyy varmasti kaiken ikäisille. Hyvin hoidettu jalkapallokenttä, lenkkipolut, kuntosali, koirapuisto ja alueen oma uimaranta rantasaunoineen tarjoavat mielekästä tekemistä koko perheelle. Alueella toimii lisäksi aktiivinen asukasyhdistys, joka kehittää alueen viihtyvyyttä ja pyrkii huomioimaan asukkaiden toiveet.
Kulkeminen Sundsbergista on vaivatonta niin omalla autolla matkaavalle, kuin julkisilla kulkevalle. Sundsbergista löytyy oma vireä ruokakauppa, jossa on loistava palvelu ja Masalan puolelta löytyy juuri uudistetetut K-Market ja S-Market.
Muut ostokset hoituvat helposti kauppakeskus Iso Omenassa tai Kirkkonummen keskustan Prismassa tai Citymarketissa, jotka molemmat sijaitsevat reilun 10 min automatkan päässä.

Helsinkiin ajaa Länsiväylää pitkin n. 20 minuutissa ja Kehä III pääsee kätevästi idän suuntaan. Lähin juna-asema sijaitsee Masalan puolella, vain muutaman minuutin päässä Sundsbergista ja valmisteilla oleva Kivenlahden metroasema 5 km päässä. Kylältä löytyy myös oma taksikuski.
KATSAUS SUNDSBERGIN ASUNTOMARKKINAAN 03.05.2022
Kartanonrannan alueen rakentaminen alkoi 2000-luvun alkupuolella ja asuntojen keskimääräinen ikä alueella on tällä hetkellä noin 10 vuotta. Alue, palvelut ja asuntokauppa ovat kehittyneet tasaisesti viime vuosikymmenen aikana, mutta koronaviruksen alulle laittama trendien muutos asuntomarkkinassa on nostanut Sundsbergin vetovoimaa entisestään.

Omaa kotia, pihaa, ylimääräistä tilaa ja luonnonläheisyyttä arvostetaan nyt eri tavalla ja kun tämä kaikki löytyy vielä hyvien kulkuyhteyksien varrelta, ei alueen kehitystä tarvitse ihmetellä.

Alueelta löytyy erikokoisia rivi- ja paritaloasuntoja, sekä yli 200m2 uniikkeja kivitaloja. Tavallinen sundsbergilainen koti on kooltaan keskimäärin 96m2 ja siinä on 3 makuuhuonetta.

v. 2021 Sundsbergin alueella käytettyjen asuntojen keskimääräinen neliöhinta ylitti ensimmäistä kertaa 3600 euron rajan. Kokonaisuudessaan asuntojen arvonnousu on viimeisen viiden vuoden aikana ollut alueella jopa 23 % luokkaa.

Sundsbergiin rakennetaan edelleen uutta ja lähipalvelut kehittyvät, joten asuntojen hintojen kehityksen ennustetaan jatkuvan positiivisena myös tulevaisuudessa.

Korkoympäristön kiristyminen ja muutokset markkinaympäristössä voivat luoda varovaisuutta lyhyellä aikavälillä, mutta pitkässä juoksussa suunta on ylöspäin.
Seuraavat tilastot perustuvat Kiinteistönvälitysalan keskusliiton ylläpitämän hintaseurantapalvelun kauppahintatilastoon.
Sundsbergissa tehtiin vuoden 2021 aikana yhteensä 66 asuntokauppaa, josta uudiskohteiden osuus oli 39 %. Eniten kauppaa tehtiin keväällä ja syksyllä, eli hyvin samassa linjassa muun asuntomarkkinan kanssa Pk-seudulla.

Alkuvuoden 2022 aikana käytettyjen asuntojen kauppoja on solmittu jo 14 kpl ja toteutuneet keskineliöhinnat hipovat nyt 4000 Eur/m2 rajaa.
Made on
Tilda